Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις

Δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση που χρειάζεστε; Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Domain Names (Ονόματα Χώρου)

Πληροφορίες που αφορούν τα ονόματα χώρου (Domain Names)

Όνομα χώρου ή τομέα ή περιοχής (αγγλ. domain name) στο Διαδίκτυο είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων του Συστήματος Ονομάτων Χώρου (DNS) ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το όνομα τομέα / χώρου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλει τα τέλη κατοχύρωσης. Ένα όνομα χώρου μπορεί να έχει διάφορες καταλήξεις όπως .com, .eu, .gr, .net, .org, .info, .biz, .de, .it, .es κ.λ.π., ανάλογα με τη χρήση και τη χώρα προέλευσής του.
Στα ονόματα χώρου επιτρέπεται μόνο η χρήση αλφαριθμητικών στοιχείων και παυλών. Για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .gr υπάρχουν απαγορευμένες κατηγορίες. Aν ένα όνομα χώρου θεωρείται κοινόχρηστο ή γεωγραφικός όρος εκχωρείται μόνο στους αντίστοιχους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από τον τρόπο γραφής του με λατινικά στοιχεία. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr που αποτελούν λέξεις κλειδιά στο Διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια για τα ονόματα χώρου domain names με τάληξη .gr επιτρέπονται και Ελληνικοί Χαρακτήρες (π.χ. το-ονομα-μου.gr ).
Πλογηθείτε στο Domain & Υπηρεσίες κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ξεκινήστε την αναζήτηση διαθεσιμότητας του ονόματος χώρου που επιθυμείτε.
Πλογηθείτε στο Domain & Υπηρεσίες Μεταφορά Ονόματος Χώρου κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ξεκινήστε την διαδικασία μεταφοράς του ονόματος χώρου σας.
Υπάρχουν κατα καιρούς διάφορες προσφορές σε πολλά πακέτα ή υπηρεσίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες ΕΝΕΡΓΕΣ προσφορές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Παλαιότερες προσφορές ή προσφορές που έχουν λήξει έχουν την ένδειξη ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

Web Hosting (Φιλοξενία ιστοσελίδων)

Πληροφορίες που αφορούν την Φιλοξενία ιστοσελίδων (Web Hosting)

Η φιλοξενία ιστοσελίδων (αγγλικά: web hosting) είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth). Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο.
Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες.
Η διαχείριση για ένα ιστότοπο από τον ιδιοκτήτη του, μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων απομακρυσμένης σύνδεσης ή από τον περιηγητή ιστού (browser) μέσω πρόσβασης σε έναν πίνακα ελέγχου (control panel), το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των emails, των αρχείων, των στατιστικών επισκεψιμότητας του ιστότοπου, των εγκατεστημένων εφαρμογών και διαθέσιμων τεχνολογιών κ.α.
Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου μπορεί να ανεβάζει τα αρχεία του μέσω προγράμματος (FTP client) στο διακομιστή φιλοξενίας, να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφία (email accounts) και να εγκαθιστά τις επιθυμητές διαδικτυακές εφαρμογές στον ιστότοπό του (ιστολόγιο / blog, forum, βιβλίο επισκεπτών κλπ). Εσείς απλά κάνετε σύνδεση στον λογαριασμό σας και μέσα από εύκολη πλοήγηση μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
Ανάλογα για την χρήση που προορίζεται. Αν θέλετε να φιλοξενήσετε μια ιστοσελίδα εταιρική καλό είναι να έχει το δικό της όνομα χώρου έτσι ώστε και όλοι οι email λογαριασμοί να βρίσκονται κάτω από το domain αυτό. Αν θέλετε όμως να φιλοξενήσετε προσωπικές ιστοσελίδες μπορούμε να σας δώσουμε χώρο κάτω από την διεύθυνση users.netzapping.com.gr/το-όνομα-που-θα-επιλέξετε. Με τον τρόπο αυτό δεν έχετε επιπλέον κόστος κατοχύρωσης ή αναέωσης ονόματος χώρου και ο λογαριασμός email σας είναι του τύπου : το-όνομα-που-θα-επιλέξετε@users.netzapping.com.gr
Υπάρχουν κατα καιρούς διάφορες προσφορές σε πολλά πακέτα ή υπηρεσίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες ΕΝΕΡΓΕΣ προσφορές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Παλαιότερες προσφορές ή προσφορές που έχουν λήξει έχουν την ένδειξη ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

Powered by WHMCompleteSolution